Jobba hos oss

Strålsäkerhet är mer aktuellt än någonsin. Vi växer som myndighet och behöver dig. Gör Sverige och världen säkrare – på ett av landets viktigaste jobb.

Lediga jobb

Nyheter

  • Strålsäkerhetsmyndigheten bjuder in till möte om kärnavfallsfrågor

    Vad händer i processen kring slutförvaret av använt kärnbränsle? Vad kom den internationella granskningen av Sveriges hantering av använt kärnbränsle och radioaktivt avfall fram till? Det är några av frågorna som kommer att avhandlas på Strålsäkerhetsmyndighetens informationsmöte om kärnavfallsfrågor den 10 april

  • Michael Knochenhauer ny generaldirektör på Strålsäkerhetsmyndigheten

    Idag presenterade klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari den nya generaldirektören på Strålsäkerhetsmyndigheten, Michael Knochenhauer. Hans förordnande sträcker sig fram till december 2026.

  • Nya utlysningar för forskningsmedel inom strålsäkerhet

    Strålsäkerhetmyndigheten har publicerat sex nya utlysningar för forskningsmedel inom områden som rör strålsäkerhet. Nytt för årets utlysningar är att strålsäkerhet för ny kärnkraft har fått en egen utlysning och att det finns forskningsmedel riktade till unga forskare inom befintlig kärnkraft.

Varför och hur vi mäter radiovågor

Strålsäkerhetsmyndigheten mäter regelbundet hur människor exponeras för radiovågor från mobiltelefonmaster. Följ med Strålsäkert ut på en mätrunda i Solna och Sundbyberg. I avsittet får du veta hur man mäter och varför. Du får även en lektion i grundläggande strålningsvetenskap, med fokus på elektromagnetiska fält.

Informationsmöte om kärnavfallsfrågor 10 april 2024

Strålsäkerhetsmyndigheten bjuder in till ett informationsmöte om kärnavfallsfrågor. Under mötet ger representanter för myndigheten översiktlig information om det arbete som pågår på myndigheten kring radioaktivt avfall. Mötet hålls den 10 april 2024 kl.13-15.30, på myndighetens huvudkontor i Solna. Du behöver anmäla dig för att delta på plats. Mötet kommer även gå att följa digitalt.

Dags att förnya din anmälningspliktiga verksamhet?

Bedriver du anmälningspliktig verksamhet? Då kan det vara dags att förnya din anmälan i vår e-tjänst. En anmälan är giltig i 5 år och förnyelse av anmälan kan göras när din anmälan förfaller inom 6 månader. Vid en förnyelse av anmälan kan du även genomföra ändringar avseende utrustning, fakturauppgifter och liknande.

Föreskrifterna om anmälningspliktiga verksamheter på remiss

Förslag till ändringar i Strålsäkerhetsmyndighetens föreskrifter (SSMFS 2018:2) om anmälningspliktiga verksamheter har skickats på remiss. Du som berörs kan lämna synpunkter på förslagen senast den 12 april 2024. Tandvård, veterinärmedicinsk röntgendiagnostik, laboratorieverksamhet och företag som bedriver yrkesmässig handel med strålkällor är exempel på verksamheter som berörs.